Kursy nurkowania oraz ratownictwa podwodnego

Doświadczeni instruktorzy Fundacji Tobie Polsko Ratownicy oferują wszystkim głodnym przygód następujące kursy nurkowania:

• OWD (OPEN WATER DIVER)
  • AOWD
  • RESCUE DIVER
  • MASTER SCUBA DIVER
  • DIVE MASTER
  • SPECJALISTYCZNE

Kurs OWD (OPEN WATER DIVER)

To tu wszystko się zaczyna! Przeżyj swój pierwszy oddech pod wodą i zmienić swoje życie na zawsze!
Zamów lekcję nurkowania Open Water Diver i zdobądź swój pierwszy nurkowy certyfikat PADI.
Kurs PADI Open Water Diver jest najpopularniejszym na świecie kursem nurkowania i wprowadził miliony ludzi do nurkowych przygód życia.

Kurs PADI OWD składa się z trzech głównych etapów:

• Rozwój wiedzy (nauka w domu – otrzymujesz książkę, film do zapoznania się z teorią ) aby zrozumieć podstawowe zasady nurkowania
  • Zajęcia na Basenie – aby  nauczyć się podstawowych umiejętności nurkowania
  • Powtórzenie ćwiczeń na wodach otwartych (w przejrzystych i bezpiecznych lokalnych zbiornikach ) – aby sprawdzić swoje umiejętności i odkrywać nowe możliwości!

Opieka kadry 24h na dobę w trakcie trwania kursu- aby wytłumaczyć nie zrozumiałe zagadnienia lub rozwiać jakiekolwiek wątpliwości.
Wymagania wstępne: aby zapisać się na kurs PADI OWD lub Junior OpenWaterDiver należy :

•  Mieć 10 lat lub więcej
  •  Posiadać chęci na dobrą zabawę i nową przygodę :)

Możliwość płatności RATALNEJ !

Kurs AOWD

Eksploracja, Podniecenie, Doświadczenie.
To jest to o co w kursie PADI Advanced Open Water Diver chodzi. I nie trzeba być „doświadczonym”, aby go rozpocząć – jest tak zaprojektowany żeby można było przejsć bezpośrednio do niego po PADI OWD. Kurs pozwala zwiększyć swoją pewność siebie i budować umiejętności nurkowania, dzięki czemu można czuć się bardziej komfortowo w wodzie. Jest to świetny sposób aby zrobić więcej nurkowań kontrolowanych, kontynuując naukę pod okiem instruktora PADI. Kurs ten opiera się na tym czego się nauczyłeś do tej pory , dodatkowo rozwijając  nowe możliwości poprzez wprowadzenie nowych działań i nowych sposobów nurkowania.
Będziesz doskonalić swoje umiejętności, wykonując pięć nurkowań, w tym nurkowanie Głębokie oraz Podwodna Nawigacja  (od 18-30 m ).
Każde nurkowanie PADI Advanced Open Water Diver może być zaliczone jako pierwsze nurkowanie z kursu specjalistycznego PADI .

Na koniec otrzymasz międzynarodowy certyfikat!

Wymagania wstępne:

• PADI Open Water Diver   (lub świadectwa kwalifikacyjne z innej organizacji)
  • 15 lat (12 w Junior Advanced Open Water Diver)

Kurs RESCUE DIVER (PODWODNY RATOWNIK)

„Trudny i satysfakcjonujący„ tak najlepiej opisać kurs Rescue Diver PADI. Opierając się na tym, co już się umiesz i co już wiesz rozszerzasz swoje doświadczenie o takie elementy, jak uniknąć problemów zaistniałych pod wodą oraz jak je rozwiązać jeśli się pojawią. Zajęcia polegają na podejmowaniu nowych wyzwań, ale też na zadowoleniu z ich opanowania. Większość nurków stwierdza na koniec, że to wymagający kurs, ale dający ogromną satysfakcję.

W trakcie kursu opanujesz:

• elementy autoratownictwa
  • rozpoznawania i radzenia sobie ze stresem u innych nurków
  • zarządzanie i korzystanie ze sprzętu ratowniczego
  • ratowanie nurków w panice
  • ratowanie nieprzytomnych nurków

• 12 lat lub więcej
  • certyfikat PADI  Adventure Diver (lub certyfikat kwalifikacyjny z innej organizacji)
  • szkolenie z zakresu pierwszej pomocy i resuscytacji  w ciągu poprzednich dwóch lat (Zapytaj instruktora o  Emergency First Response  CPR i kursy pierwszej pomocy).

Kurs MASTER SCUBA DIVER (MISTRZ NURKOWANIA)

Podnieś swoje umiejętności na najwyższy poziom z PADI Master Scuba Diver!
Dołącz do najlepszych z najlepszych w nurkowaniu rekreacyjnym i zdobądź  ostatni poziom nurkowania PADI Master Scuba Diver. Wyróżnij się w grupie pokazując swój certyfikat MSD świadczący o zdobytym doświadczeniu, w trakcie ukończonych szkoleń, dzięki którym otwierasz bramę do niekończących się przygód i możliwości.

Z PADI Master Scuba Diver w rankingu nurków – osiągniesz najwyższy profesjonalny poziom edukacji nurka. Oznacza to, że nabyłeś wykształcenie i doświadczenie w różnych środowiskach nurkowych.

Zobacz wszystkie oferowane specjalistyczne kursy nurkowania.

• 12 lat
  • PADI Open Water Diver (lub świadectwa kwalifikacyjne z innej organizacji)
  • PADI Advanced Open Water Diver (lub świadectwa kwalifikacyjne z innej organizacji)
  • PADI Rescue Diver lub  Junior Rescue Diver (lub świadectwa kwalifikacyjne z innej organizacji)
  • Minimum pięć specjalizacji nurkowych PADI
  • Minimum 50 nurkowań

Kurs DIVEMASTER (PODWODNY PRZEWODNIK)

Masz długą i trwałą pasję do nurkowania? Albo, czy po prostu kochasz to z całego serca?

Jeśli tak, to należy wziąć pod uwagę to co kochasz i stać się Divemaster PADI. Gdy uzyskasz certyfikat dołączysz do grupy zawodowców szanowanej na całym świecie organizacji PADI. Divemasterzy PADI i instruktorzy dzielą pasję do nurkowania i aktywną troskę o zdrowie siedlisk podwodnych na świecie.

Twoja przygoda z profesjonalnym poziomem rekreacyjnego nurkowania zaczyna się od programu PADI Divemaster. Współpracując ściśle z instruktorem PADI, w tym programie można poszerzyć swoją wiedzę nurkowania i doskonalić swoje umiejętności na profesjonalnym poziomie. Szkolenie rozwija umiejętności przywódcze, kwalifikacje do nadzorowania nurkowania i pomoc instruktorom z kursantami. PADI Divemaster jest wymaganą certyfikacją zarówno do PADI Assistant Instructor i PADI Open Water Scuba Instructor.

Podczas programu PADI Divemaster nauczysz się umiejętności przewodnika, wytrzymałości, jak również ćwiczeń szkoleniowych, które uczą zdolności do organizowania i rozwiązywania problemów, a także pomagać innym ze sprzętem. Użyjesz tejwiedzy w trakcie stażu lub w serii praktycznych ćwiczeń.

Jako Divemaster PADI, będziesz korzystał z tych atrybutów będąc mentorem i motywatorem dla innych nurków.

Po uzyskaniu certyfikatu PADI Divemaster będziesz uprawniony do:

• Nadzorowania zarówno szkolenia jak i nie-szkoleniowej działalności poprzez planowanie, organizowanie i kierowanie nurkowaniami.
  • Udzielenia pomocy  instruktorom PADI podczas sesji szkoleniowych dla każdego kursu nurkowego
  • Przeprowadzenia kursu Skin PADI i programu PADI Discover Snorkeling
  • Prowadzenia Nurkowania PADI Discover Local
  • Prowadzenia PADI Scuba szybka powtórka
  • Po zgłoszeniu jako Discover Scuba Diving Leader, prowadzenia kursów PADI Discover Scuba Diving
  • Prowadzenia kursów specjalistycznych z Podwodnej Fotografi PADI
  • Towarzyszyć studentom Open Water Diver pod pośrednim nadzorem Instruktora PADI podczas:
    • Pływania po powierzchni z i do punktu wejścia / wyjścia podczas ćwiczenia nawigacyjnego
  • Towarzyszyć kursantom podczas Adventure Dives lub specjalizacji nurkowych
  • Prowadzenia PADI Seal Team Specjalista AquaMission Skin Diver
  • Prowadzenia kursów Emergency First Response – po pomyślnym uzyskaniu certyfikatu instruktorskiego Emergency First Response.