Dzień Społecznej SUPER Mocy

W niedzielę 24 maja 2015 r. zapraszamy na IV Dolnośląskie Targi Organizacji Pozarządowych 2015, które odbędą się na terenie placu pod Iglicą w kompleksie Hali Stulecia. Wstęp na teren wydarzenia jest bezpłatny.

Dzień Społecznej Super Mocy  to wydarzenie o charakterze rodzinnego pikniku i największego święta NGO w regionie. Tegoroczna edycja odbędzie się na placu pod Iglicą przed wrocławską Halą Stulecia.

✔ W programie nie zabraknie atrakcji dla dzieci, a w śród nich warsztaty malarskie, konkursy z nagrodami, loterie fantowe, zajęcia z animatorami, bajki i książki edukacyjne, rodzinne zabawy integracyjne. Niewątpliwie gratką dla maluchów będą występy artystów cyrkowych i teatralnych, malowanie twarzy czy dmuchany plac zabaw.

✔ Organizatorzy, partnerzy oraz wystawcy zadbali także o atrakcje skierowane do młodzieży oraz seniorów. Wszyscy będą mogli wziąć udział w treningu nordic walking, nauce pierwszej pomocy, bezpłatnych badaniach profilaktycznych, rodzinnych zabawach.

Celem organizowanych targów jest promocja dolnośląskich organizacji pozarządowych oraz różnych przejawów aktywności społecznej wśród mieszkańców Dolnego Śląska, a także integracja trzech sektorów – publicznego, prywatnego i pozarządowego, dlatego w trakcie całego wydarzenia zaprezentuje się około 100 organizacji pozarządowych z naszego regionu.

IV Dolnośląskie Targi Organizacji Pozarządowych 2015 są wydarzeniem współfinansowanym ze środków budżetu Samorządu Województwa Dolnośląskiego.

Będziemy!

Spotkać będzie można również nasze sekcje:

- Strzelecką

- Wodną